Θρίλερ με τη δόση που "αγνοείται" και στη Βουλή παίζεται το θέατρο του παραλόγου!



- Στάθης Παναγούλης: Προειδοποιεί με Ειδικό δικαστήριο ή εκτέλεση για όσους υπέγραψαν τα μνημόνια!
- Σκληρή η απάντηση του Κεδίκογλου και το "αδειασμα" του ΣΥΡΙΖΑ
- Στουρνάρας: Εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας τώρα δώστε μας τη δόση
- Το σόου του Χαϊκάλη και ο Άδωνις για το ROLEX του και το GAVELLO της Ζαρούλια

Έντονη είναι η ανησυχία σχετικά με την εκταμίευση της δόσης και αυτό όχι μόνο για την ανύπαρκτη ρευστότητα του κράτους με τα ταμειακά διαθέσιμα να επαρκούν μόνο μέχρι τις 16 Νοεμβρίου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αλλά και γιατί η αγορά κινδυνεύει με ασφυξία αν δε γίνει άμεσα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης, μείζον θέμα είναι και οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δίνει μάχη όχι μόνο με το χρόνο αλλά και για τη δόση ώστε αυτή να ανέλθει στα 31,2 δισ. ευρώ. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας

Στόχος είναι να ξεπεραστεί άμεσα το εμπόδιο από τη διαφωνία μεταξύ Βερολίνου - ΔΝΤ. Ωστόσο τα νέα για την Ελλάδα συνεχίζουν να είναι δυσοίωνα με τους εταίρους να προφασίζονται διάφορες δυσκολίες για την εκταμίευση της δόσης. Σε συνέντευξή του στην Rheinische Post ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν αποκλείει την ίδια ώρα το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια δημοσίων πιστωτών. «Τι νόημα έχει να διαγράψουμε χρέη, εάν η χώρα βρεθεί σε 10 χρόνια στο σημείο που βρίσκεται σήμερα», λέει ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση «οι εθνικές τράπεζες δεν επιτρέπεται να διαγράψουν ελληνικό χρέος καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με παράνομη νομισματική χρηματοδότηση κράτους».

Κι όσο το θρίλερ για την Ελλάδα συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό που ψηφίζεται αύριο παίζεται το θέατρο του παραλόγου με ατάκες που θα μείνουν σίγουρα στην ιστορία.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η "προειδοποίηση" του του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη ο οποίος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής προέβλεψε ειδικό δικαστήριο ή θάνατο για όσους έβαλαν την υπογραφή τους στο Μνημόνιο 3. Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης είπε "Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη του ΗΠΑ στη Λιβύη" ο όποίος εκτελέστηκε. Ο ίδιος επίσης δήλωσε πως αν το πολιτικό σύστημα θέλει "να βρει τα κλεμμένα τότε πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα".